Evde Kolay KumpirTarifi


Herkese iyi akşamlar
Bugün sizlere kumpiri benim gibi sevenler için evde nasıl kumpir yapılabileceğini göstermek istedim.Hem kolay hem de dışarıdaki kadar maliyetli olmayacak şekilde...


Öncelikle büyük bir patates seçmek gerekiyor.Evde çok büyük patatesler ne yazık ki bulamadım.Bu iki patatesi folyo kadına sardım.


Fırının içine fotoğrafta gördüğünüz şekilde koydum ve 250 derecede pişirmeye bıraktım.En az 45 dk bekliyoruz tabi patatese göre ve fırına göre daha uzun da sürebiliyor.Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilriz.


İçine konulan malzemeler;

Tereyağ
Kaşar peyniri
Yeşil zeytin
Siyah zeytin
Amerikan salatası
Haydari
Kızartılmış sucuk
Ketçap ve mayonez

Ben bu malzemeleri koydum.Sizde kısır,sosis,acı sos vs gibi sevdiğiniz farklı malzemeleri koyabilirsiniz.


Patatesimizi bir bıçak yardımıyla ortadan kesip açıyoruz.Önce tereyağı sonra da kaşarımızı içine koyuyoruz.Sıcakla eriyen yağ ve kaşarlarımızı patatese iyice yediriyoruz.Püre gibi olacak şekilde...


Gördüğünüz gibi kaşar ve tereyağ patatesin içinde eridi...


Püre haline geldikten sonra içine koymak istediğimiz malzemeleri koyuyoruz.Ben bu şekilde koymaya başladım.Bu arada ilk koyduğum fotoğrafta daha önceden yapmış olduğum kumpirin fotoğrafını gördünüz.Bu sefer minik olduğundan bitmiş halini son fotoğrafta görmenizi istedim.


Vee benim minik kumpirim bu şekilde oldu.😍Umarım yazımı beğenmişsinizdir.Afiyet olsun 💓





Sevgiyle Kalın
Hoşçakalın

Yorum Gönder